Při konfiguraci 4G NTRIP Master, UART1/UART2 komunikace (out) musí být deaktivována.
V tomto rychlém tutoriálu to probereme pro oba simpleRTK2B a simpleRTK3B moduly.
simpleRTK2B Budget
- Připojte svůj přijímač přes POWER+GPS přístav
- Otevřená u-center a připojte jej k přijímači
- Přejděte do Zobrazení > Zobrazení zpráv > UBX-CFG-PRT
- Nastavte cíl UART1, klikněte Hlasování a zapište protokol Out
- Nastavte Protokol na žádný
- klikněte Odeslat
- Nastavte cíl UART2, klikněte Hlasování a zapište protokol Out
- Nastavte Protokol na žádný
- klikněte Odeslat
- Přejděte na UBX-CFG-CFG
- Vyberte Uložit aktuální konfiguraci
- klikněte Odeslat
- Nyní jste deaktivovali veškerou komunikaci (out) na UART1 a UART2 a můžete pokračovat v programování 4G NTRIP Master
- Pokud chcete obnovit původní nastavení, opakujte stejný proces a nastavte výstup protokolu UART1/UART2 tak, jak byl původně
simpleRTK3B Pro a simpleRTK3B Heading
- Připojte svůj přijímač přes POWER+GPS přístav
- Počkejte 10 sekund
- Otevřete prohlížeč a zadejte http://192.168.3.1/
- Přejděte do sekce NMEA/SBF Out a zapište si nebo udělejte snímek obrazovky s nastavením.
- Odstraňte všechna nastavení COM2
- Uložit nastavení do paměti (vyskakovací okno vpravo dole)
- Nyní jste deaktivovali veškerou komunikaci (out) na COM2 a můžete pokračovat v programování 4G NTRIP Master
- Pokud chcete obnovit původní nastavení, opakujte stejný postup a nastavte nastavení COM2 tak, jak bylo původně
- Doporučujeme přejít na Opravy > Vstup > COM2 a nastavit RTCMv3, kliknout na OK a uložit změny
simpleRTK3B Budget a simpleRTK3B Compass
- Připojte svůj přijímač přes POWER+GPS přístav
- Připojte přijímač k Uprecise
- Ujistěte se, že váš přijímač má nejnovější firmware. Můžete zadat VERZI.
Pro simpleRTK3B Budget Verze firmwaru musí být >=UM980_R4.10Build20739
Pro simpleRTK3B Compass, verze firmwaru musí být >=UM982_R4.10Build23575 - Chcete-li zakázat UART2, zadejte: CONFIG RXTYPE COM2 NONE
- Chcete-li zakázat UART3, zadejte: CONFIG RXTYPE COM3 NONE
- Neukládejte změny pomocí SAVECONFIG, po dokončení jednoduše resetujte zařízení, abyste tyto poslední změny vrátili zpět.